6. septembrī Vaboles Kulinārā mantojuma telpā pulcējās prāvs interesentu pulks, lai dalītos pieredzē dažādu rudens velšu marinēšanā un pagatavošanā ziemai. Amatnieks Varis Vilcāns meistarklases dalībniekiem atveda nogaršot paša pagatavoto ķiploku pesto, kā arī parādīja, kā šo specifisko garšaugu pagatavot ziemai, piemēram, kaltētu ķiploku veidā. Aina Pabērza pagatavoja paprikas zapti, kas tik ļoti iegaršojās, ka daži no klātesošajiem tās pagatavošanu izlēma izprovēt arī savās mājās. Tāpat Aina visiem iedalīja sarkano sīpolu recepti, ko arīdzan var mēģināt pagatavot mājās. Līksnas aktīvo sieviešu apvienības “Saules taka” dalībnieces Marija un Silvija stāstīja un rādīja, kā top dārzeņi želejā, savukārt Jolanta Bāra no biedrības “Zaļā krūze” pastāstīja par ēdamām un neēdamām sēnēm. Dienas gaitā tapa salāti no neparastās sēnes zemes taukiem, kā arī pildīts un cepts ķirbis.
20. septembrī Kulinārā mantojuma telpā tiek plānota mērču pagatavošanas meistarklase. Laipni aicināti visi interesenti!