Hover

Kā turpināt strādāt “citādos” apstākļos un pielāgoties – stāsta viesu nama “Rudzupuķes” īpašniece (video)

 24.03.2021
Kā turpināt strādāt “citādos” apstākļos un pielāgoties – stāsta viesu nama “Rudzupuķes” īpašniece (video)

Visiem ir labi zināms, ka pandēmija ieviesa lielas korekcijas un izmaiņas gandrīz visas pasaules dzīvē un ikdienā. Arī tūrisma joma, neapšaubāmi, tika ietekmēta. Daudzi tūrisma uzņēmumi, tajā skaitā viesu nami un kafejnīcas tika uz laiku slēgti vai arī atrodas dīkstāvē.

Februāra beigās Daugavpils novada pašvaldības aģentūras “TAKA” pārstāvji devās uzzināt kā sokas darbs viesu namā un kafejnīcā, maiznīcā “Rudzupuķes”. Viesmīlīgā viesu nama īpašniece Inga, kura ir ne tikai Daugavpils novada uzņēmēja, bet arī trīs bērnu māmiņa, labprāt piekrita dalīties savā pieredzē un pastāstīja, kā uzņēmums darbojas Covid-19 pandēmijas laikā. Protams, Inga piekrita, ka pandēmijas laiks visiem uzņēmējiem ir liels pārbaudījums un ir ļoti grūti “noturēties virs ūdens”. Robežas ir slēgtas, ārzemju tūristu praktiski nav, valda dažādi ierobežojumi, apmeklētāju ir krietni mazāk. Daudzi ceļotāji un arī vietējie iedzīvotāji bieži domā, ka viesu nams un kafejnīca, sakarā ar ierobežojumiem ieturēt maltīti kafejnīcas telpās, ir slēgti. Pēc uzņēmējas teiktā, mūsu cilvēku mentalitāte atsakās uztvert ēdienu līdzņemšanai, ja kafejnīcā nevar pasēdēt, baudot ēšanas “rituālu”. Tādi ir cilvēku paradumi.

Tomēr nebūt nē, viesu nams turpina strādāt un priecēt savus apmeklētājus. Īpašnieki pielāgojas tagadējiem apstākļiem un piedāvā savus gardos ēdienus līdzņemšanai. Apmeklētājiem ir pieejami svaigi, silti un ļoti garšīgi ēdieni un ne tikai. Kafejnīcā – maiznīcā “Rudzupuķes” tiek cepta maizīte, bez rauga, pēc senām receptēm no dabiskām izejvielām. Viesu nama īpašniece piebilst, ka šobrīd cilvēki, braucot garām, arvien biežāk iegriežas pēc siltas kafijas ar kādu našķīti vai pīrādziņu, tāpēc ceptuvē sākuši gatavot vairāk pīrādziņu un maizes izstrādājumu, pielāgojoties situācijai. Pie tam, netālu no viesu nama ir daudz tūrisma objektu, kurus arī var apmeklēt: slēpošanas bāze “Egļukalns”, Egļukalna meža taka, Sventes muiža un Kara tehnikas kolekcija, Jaunsventes parks, Sventes ezers un Sventes ezera taka.

“Rudzupuķēs” var iegādāties arī saldēto produkciju, mājas pelmeņus, tīteņus un vareņikus, kuri atvieglos darbu katrai saimniecei. Jāpiebilst, ka viesu māja “Rudzupuķes” bija pirmais “Latgales kulinārā mantojuma centra” biedrs no Daugavpils novada jau kopš 2017. gada.

Viesu nama piedāvāto pakalpojumu klāsts ir ļoti plašs, sākot ar gardiem ēdieniem, izmitināšanu līdz 30 personām, biljardu, pirti, lapeni un pat plašu teritoriju kemperim un telšu pilsētiņai. Viesu nams ir arī suņiem draudzīgs. Diemžēl, šobrīd, ārkārtas situācijas laikā pakalpojumi tiek izmantoti krietni retāk. Saimniece stāsta, ka arī Ziemassvētkos un Jaungada pasākumu laikā nācās atteikt daudziem klientiem, kaut gan tika piedāvātas lielas naudas summas.

Uz mūsu jautājumu par tālākiem plāniem un iecerēm, viesu nama īpašniece atbildēja, ka šajos apstākļos ir ļoti grūti kaut ko plānot, paredzēt, tomēr ir nepieciešams censties pielāgoties situācijai tādai, kāda viņa ir un domāt pozitīvi, tad viss arī izdosies. Ir svarīgi sekot jaunākajām tendencēm un pieprasījumam.

Informāciju sagatavoja:

Inna Bebre
Daugavpils novada pašvaldības aģentūra “TAKA”
Tālr.: +371 65424147
e-pasts: taka@dnd.lv
Facebook: Daugavpils novads.Travel
www.visitdaugavpils.lv

Kā turpināt strādāt “citādos” apstākļos un pielāgoties – stāsta viesu nama “Rudzupuķes” īpašniece (video)
Kā turpināt strādāt “citādos” apstākļos un pielāgoties – stāsta viesu nama “Rudzupuķes” īpašniece (video)
Kā turpināt strādāt “citādos” apstākļos un pielāgoties – stāsta viesu nama “Rudzupuķes” īpašniece (video)
Kā turpināt strādāt “citādos” apstākļos un pielāgoties – stāsta viesu nama “Rudzupuķes” īpašniece (video)
Kā turpināt strādāt “citādos” apstākļos un pielāgoties – stāsta viesu nama “Rudzupuķes” īpašniece (video)
Kā turpināt strādāt “citādos” apstākļos un pielāgoties – stāsta viesu nama “Rudzupuķes” īpašniece (video)
Kā turpināt strādāt “citādos” apstākļos un pielāgoties – stāsta viesu nama “Rudzupuķes” īpašniece (video)
Kā turpināt strādāt “citādos” apstākļos un pielāgoties – stāsta viesu nama “Rudzupuķes” īpašniece (video)