Hover

Leģendas un mīti, kas iedvesmoja Šausmu parku Daugavpilī: iegrimšana mistikas un baiļu pasaulē

 02.10.2024
Leģendas un mīti, kas iedvesmoja Šausmu parku Daugavpilī: iegrimšana mistikas un baiļu pasaulē

No 12. oktobra līdz 3. novembrim Daugavpils Centrālais parks pārvērtīsies par noslēpumaino pasauli, kurā atdzīvojas senas leģendas un mīti. “Halovīna šausmu parks” aicina visus, kuri nebaidās pakutināt savus nervus, iegrimt baiļu un noslēpumu atmosfērā. Bet no kurienes nāk šī biedējošā ideja? Šogad organizatori iedvesmojās no dažādiem mītiem un stāstiem, lai izveidotu aizraujošu piedzīvojumu, pilnu ar pārsteigumiem un šausmām.

Pasaku raganas un noslēpumainie rituāli
Viens no šausmu parka tēliem būs Raganas māja uz vistas kājām. Šis leģendārais raganas tēls nāk no pasakām, un tas, saskaņā ar teikām, dzīvo mežā un sargā slepenas zināšanas. Apmeklētāji varēs ielūkoties Raganas mājā, piedalīties rituālos, ieklausīties neaptveramos pareģojumos, kurus Ragana  atklās tikai drosmīgākajiem viesiem.

Drūmi tēli no pasaules tautu ticējumiem
Šausmu parkā atdzīvosies ļaunie radījumi, kas slēpjas biezajos mežos un saskaņā ar senajiem latviešu ticējumiem medī tos, kas uzdrīkstējušies ienākt viņu teritorijā. Parka drūmajos nostūros viņi vēros katru jūsu soli, gatavi jūs nobiedēt visnegaidītākajā brīdī.

Baiļu labirints
Viens no galvenajiem pārbaudījumiem būs Baiļu labirints. Jūs sagaida sarežģīts ceļš caur gaiteņiem, kas piepildīti ar ēnām, zirnekļu tīkliem un mirgojošiem spīdekļiem. Ne katram izdosies atrast izeju, jo bailes jūs pavadīs katrā solī. Izbēgt varēs tikai tie, kuri spēs tikt galā ar savām bailēm.

Zombiji un vampīri: šausmu klasika
Parks piedāvā arī zonu ar visā pasaulē pazīstamākajiem šausmeņu varoņiem – zombijiem un vampīriem. Jūs sagaidīs dzīvie miroņi, kas spēj izbiedēt pat visdrosmīgākos. Šie zombiji un asinsūcēji ir radīti tik reālistiski, ka pat paši drosmīgākie nespēs palikt vienaldzīgi pret viņu biedējošo izskatu.

Gaismas un ēnu efekti: nakts atdzīvojas
Lai radītu neaizmirstamu atmosfēru, organizatori ir izmantojuši unikālus gaismas efektus. Meži, ko apgaismo mēness gaisma, ēnas, kas šķietami dzīvo savu dzīvi — tas viss radīs sajūtu, ka jūs pastāvīgi tiekat novērots.

“Šausmu parks” Daugavpils Centrālajā parkā būs atvērts katru dienu no plkst. 15.00 līdz 22.00, no 12. oktobra līdz 3. novembrim. Parka atklāšanas dienā, 12. oktobrī, apmeklētājus gaidīs pārsteigums — iespaidīgs uguns šovs! Nāciet un iegrimstiet mistikas un baiļu atmosfērā.

Biļešu cenas:
– Pieaugušo biļete — 10 eiro
– Bērnu biļete (no 6 līdz 12 gadiem) — 5 eiro
– Pensionāriem — 5 eiro
– Bērniem līdz 6 gadiem un cilvēkiem ar invaliditāti — bezmaksas.

Organizatori aicina sekot līdzi jaunumiem un konkursu paziņojumiem Šausmu parka sociālajos tīklos Facebook un TikTok, lai varētu uzzināt par visiem pārsteigumiem, kas sagaida parka apmeklētājus.

“Šausmu parka” organizatori aicina uz sadarbību arī pārtikas nozares uzņēmējus.
Kontakti saziņai: Facebook vai e-pasts: shausmu_parks_daugavpils@inbox.lv.

Nepalaidiet garām iespēju kļūt par daļu no šī aizraujošā rudens notikuma Daugavpilī!

Informācija: Šausmu parks Daugavpilī