Hover

Domnīca “Kultūras sezonas restarts”

Domnīca “Kultūras sezonas restarts”
Datums: 12.09.2024
Laiks: 10:30 - 15:00
Norises vieta: Vienības nama kafejnīca, Rīgas iela 22a, Daugavpils
 

Šī gada 12. septembrī plkst. 10.30 – 15.00 Vienības nama kafejnīcā (Rīgas ielā 22a, Daugavpilī) XIII Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2024” ietvaros notiks domnīca “Kultūras sezonas restarts”, kurā aicināti piedalīties kultūras un radošā sektora pārstāvji.

Domnīcas ietvaros Latvijas Kultūras akadēmijas vadošās pētnieces Ieva Zemīte un Ilona Kunda sniegs informāciju par radošo pilsētu konceptu, kultūras centra “Siguldas Devons” direktore Jolanta Borīte dalīsies pieredzē par to, kā pilnveidot kultūras piedāvājumu, savukārt kopā noslēgumā dalībnieki praktiskā nodarbībā radīs idejas pašu veidoto pasākumu pilnveidošanai vai jaunu veidošanai. Dalība domnīcā ir bez maksas un bez iepriekšējas pieteikšanās.

PROGRAMMA

Domnīcas rīkotāji aicina: „Iedibinot jaunu tradīciju, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Vienības nams” jaunās kultūras sezonas sākumā aicina kopā gan pašvaldības iestāžu kultūras un radošā sektora pārstāvjus, gan citas radošās personības un organizācijas piedalīties domnīcā, lai gūtu iedvesmu jaunajai darba sezonai.”

Domnīcas “Kultūras sezonas restarts” noslēgumā ikviens tā dalībnieks plkst. 16.00 aicināts uz Dzejas dienu pasākumu „Dzejas pārgājienu “Oļi. Soļi. Dzejoļi””, bet plkst. 17.30 un plkst. 18.00 uz festivāla „Daugavpils ReStArt 2024” kultūras programmas atklāšanas pasākumiem: uz Svetlanas Pokules fotoizstādes “Atspulgs” atklāšanu Vienības nama koncertzāles foajē un koncertu “Krodziņā aizmirstā vēstule” Vienības nama koncertzālē. Koncertā piedalās trīs izcilas mākslinieces: Inga ŠĻUBOVSKA-KANCĒVIČA (soprāns), Ilze OZOLIŅA (klavieres) un Ilona BAGELE (koncerta vadītāja). Biļetes uz koncertu var iegādāties Vienības nama koncertzāles kasē (darba dienās plkst. 16.30-18.30) un Biļešu paradīzes kasēs. Cena 10.00 eiro.

XIII Mūzikas un mākslas festivālu „Daugavpils ReStArt 2024” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.
Visa festivāla programma atrodama www.vienibasnams.lvwww.vnfestivals.lv un www.daugavpils.lv.
Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Foto: Viktorija Kravcova

Papildu informācija par forumu:
Diāna Soldāne
Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes
Vienības nams” vadītāja
Tālr.: +371 28378679