Hover

Normantes Ribokaites fotoizstāde “Zirgi”

Normantes Ribokaites fotoizstāde “Zirgi”
Datums: 06.09.2024 - 31.10.2024
Laiks:
Norises vieta: Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrs, Rīgas iela 22a, 2.stāvā, Daugavpils
 

No 6.septembra līdz 31. oktobrim, Daugavpilī, Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrā būs skatāma lietuviešu fotomākslinieces, Starptautiskās fotomākslas federācijas (AFIAP) biedres Normantes Ribokaites fotogrāfiju izstāde “Zirgi”. Izstādes atklāšana notiks, piektdien, 6.septembrī, plkst.13.00.

Izstādē aplūkojamo darbu fotogrāfijas ir tapušas pirms vairākiem gadiem Dusetu apkaimē, Zarasu apgabalā Lietuvā, bet to apstrādi un izdruku fotogrāfe pabeigusi tikai nesen. Kopumā izstādē aplūkojamas desmit liela formāta 60×90 fotogrāfijas ar zirgu atspulgiem.

Mana fotografēšanas filozofija ir dzīvot harmonijā ar vidi un ar cieņu pret katru fotografēto objektu,” atklāj Normante.

Normante Ribokaite dzimusi Dusetos, 1968. gadā. Viņa ir viena no Dusetu mākslas galerijas grupas fotogrāfēm. Ir piedalījusies grupu skatēs un konkursos gan Lietuvā, gan ārzemēs, iegūstot godalgas. Kopumā fotomāksliniece ir sarīkojusi deviņpadsmit fotogrāfiju personālizstādes.

Par saviem darbiem Normante ir izpelnījusies arī Lietuvas Mākslas fotogrāfu savienības diplomu. Tāpat fotogrāfei ir piešķirts Nacionālās Fotogrāfijas mākslas fonda iedibinātais Goda raksts par mākslinieciskās fotogrāfijas personālizstādēm, kas veiksmīgi demonstrētas Lietuvā 2000.-2006.gadā.


Pasākumā tiks filmēts/fotografēts.
 Vairāk informācijas šeit.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345