Hover

Notiks tradicionālo deju meistarklase

 29.08.2024
Notiks tradicionālo deju meistarklase

Sestdien, 2024. gada 14. septembrī Augšdaugavas novada Kultūras centrā “Vārpa” notiks tradicionālo deju meistarklase un lekcija, ko vadīs horeogrāfiskās folkloras speciāliste Dace Smirnova. Šoreiz īpaša vērība tiks pievērsta tradicionālajām polkām, kas saistītas ar kāzu dejām, rudens laiku.

Pasākums sāksies ar reģistrāciju no plkst. 9.30, pēc tam no plkst. 10.00 līdz 13.00 notiks treniņstunda, lekcija un meistarklase. Noslēgumā dalībnieki saņems apliecības. Pieteikšanās meistarklasēm notiek līdz pirmdienai, 9. septembrim, aizpildot Google anketu šeit: https://ej.uz/deju-meistarklases

Meistarklasē aicināts piedalīties ikviens, kuram interesē folkloras deja. Īpaši ir gaidīti Latgales folkloras kopu un deju kolektīvu vadītāji un dalībnieki. Dalība meistarklasēs ir bezmaksas. Līdzi ir jāņem maiņas apavi (deju kurpes). Dalībniekiem būs iespēja par maksu uz vietas pasūtīt un paēst siltas pusdienas pēc nodarbībām.

Šajā pašā dienā pēc pusdienām Raiņa mājā Berķenelē (Birķineļi, Kalkūnes pagasts, Augšdaugavas novads) notiks Zaļumballe. Sarīkojums sāksies plkst. 15.30 ar folkloras kopu dižošanos, bet no plkst. 16.00 līdz 18.30 ikvienam būs iespēja izdejoties dančos, ko spēlēs un vadīs Augšdaugavas novada folkloras kopas “Dyrbyni”, “Ritam”, “Speiga” un etnokompānija “Zeidi” no Rīgas. Paralēli dančiem notiks arī ābolu plātsmaižu kulinārās meistarklases. Dalība ir bezmaksas. Dreskods – tautastērps, 19.gs. svētku tērps vai tā elementi.

Deju meistarklasi un Zaļumballi rīko Raiņa māja Berķenelē, īstenojot projektu “Brīvdabas deju tradīciju meistarklases Raiņa mājā Berķenelē” ar Valsts kultūrkapitāla fonda “Latgales kultūras programmas 2024” un Augšdaugavas novada pašvaldības finansiālu atbalstu.

Projekts tiek īstenots, lai sekmētu sabiedrības iesaisti un izglītošanu Latgales kultūras daudzveidības saglabāšanā un attīstībā, kā arī nodrošinātu folkloras kopu un brīvdabas deju autentisku tradīciju aktualizēšanu un pieejamību.

Papildu informācija:
Anna Briška,
Augšdaugavas novada KC “Vārpa” folkloras kopas “Dyrbyni” vadītāja,
Raiņa mājas Berķenelē vecākā speciāliste,
mob. tālr.: 29108392, e-pasts: anna.briska@inbox.lv