Hover

XIII Mūzikas un mākslas festivāls „Daugavpils ReStArt”: izstāde „Dzeguzīt, dzeguzīt, atdod meitām suseklīt!”

XIII Mūzikas un mākslas festivāls „Daugavpils ReStArt”: izstāde „Dzeguzīt, dzeguzīt, atdod meitām suseklīt!”
Datums: 24.09.2024 - 12.01.2025
Laiks:
Norises vieta: Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, Rīgas iela 8, Daugavpils
 

Šī gada 24. septembrī plkst. 14.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā XIII Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2024” ietvaros tiks atklāta Olgas Celigorovas privātkolekcijas izstāde „Dzeguzīt, dzeguzīt, atdod meitām suseklīt!”.

Olga Celigorova ir rīdziniece. Pēc profesijas – friziere, stiliste. Jau vairāk kā 20 gadus Olga strādā par frizieri un tas ir viņas iedvesmas un prieka avots. Viens no viņas hobijiem ir ķemmīšu kolekcionēšana.

Par savu aizraušanos kolekcionāre saka tā: „Desmit gadus atpakaļ mana draudzene uzdāvināja man senlaicīgu ķemmi. Tā bija pārsteidzoša dāvana, jo ķemme ir viens no manas profesijas neatņemamiem darba piederumiem. Šis brīdis man atklāja seno lietu pasauli ar to noslēpumiem, noskaņām un dvēseli. Tagad manā kolekcijā ir vairāk nekā 200 ķemmes. Tās tika vāktas visā Eiropā, krāmu tirgos un antikvariātos. Ir neticami aizraujoši un azartiski atrast savu „pērli” starp simtiem sīkumu.”

Izstāde skatāma līdz 2025. gada 12. janvārim.

Festivālu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs.
Visa festivāla programma atrodama www.daugavpils.lv, www.vienibasnams.lv un www.vnfestivals.lv.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

 

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
Tālr.: +371 654 27752
www.vnfestivals.lv