Hover

XIII Mūzikas un mākslas festivāls “ReStArt”: Rišards ŽOLENDZIEVSKIS. Raimondas BUTVILA. Gļebs BEĻAJEVS

XIII Mūzikas un mākslas festivāls “ReStArt”: Rišards ŽOLENDZIEVSKIS. Raimondas BUTVILA. Gļebs BEĻAJEVS
Datums: 25.09.2024
Laiks: 18:00
Norises vieta: Vienības nama koncertzāle, Rīgas iela 22a, Daugavpils
 

XIII Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2024” ietvaros uzstāsies starptautisks trio, kurā apvienojušies mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Polijas.

Kameransambļa dalībnieki ir saksofonists Rišards ŽOLENDZIEVSKIS (Polija), vijolnieks Raimondas BUTVILA (Lietuva) un pianists Gļebs BEĻAJEVS (Latvija). Kā atzīst paši mūziķi: „Šāds muzikālo instrumentu salikums tradicionāli netiek izmantots, taču vēlme eksperimentēt ļāva vaļu fantāzijai.Mūsuprāt tas rada interesantu skanējumu un ļauj interpretēt zināmus skaņdarbus, piedāvājot tos vēl nedzirdētos salikumos. Iegūto rezultātu mēs ar prieku piedāvājam skatītāju vērtējumam.”

Kolektīva sniegumā izskanēs klasiskās mūzikas interpretācijas, ko radījuši Amerikas, Latvijas, Lietuvaskomponisti. Mūzikas autoru vidū ir arī daugavpilieši.

Rišards Žolendzievskis (Ryszard Żołędziewski) – saksofonists, pedagogs, komponists un aranžētājs, Pūšaminstrumentu, sitaminstrumentu un akordeona katedras vadītājs Karola Lipinska Vroclavas Mūzikas akadēmijā (Polijā). Mākslinieks koncertējislielākajā daļā Eiropas valstu, Āzijā un Ziemeļamerikā. Piedalījies ierakstos radio un televīzijas stacijām Polijā, Šveicē, Latvijā un Ukrainā, kā arī CD ierakstos.

Raimondas Butvila – vijolnieks, Vītauta Dižā Mūzikas akadēmijas profesors, stīgu instrumentu katedras vadītājs, pirms tam vairākus gadus strādājot ārvalstīs. Raimondas ir vairāku starptautisko konkursu laureāts, aktīvi koncertējis ne tikai Lietuvā, bet arī Venecuēlā, Amerikā, Francijā u.c.

Gļebs Beļajevs – pianists, vairāku starptautisku konkursu laureāts Šobrīd Gļebs Beļajevs ir Mākslu katedras docents un programmas Mūzika direktors Daugavpils Universitātē, kā arī regulāri piedalās dažādu starptautisko mūzikas konkursu žūriju darbā.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē (darba dienās plkst. 16.30-18.30) un Biļešu paradīzes kasēs. Cena 6.00 EUR

XIII Mūzikas un mākslas festivālu “Daugavpils ReStArt 2024” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv
www.vnfestivals.lv