Hover

28. septembrī Daugavpilī notiks viens no gada nozīmīgākajiem sporta pasākumiem – 59. “Mežciema skrējiens”

 01.08.2024
28. septembrī Daugavpilī notiks viens no gada nozīmīgākajiem sporta pasākumiem – 59. “Mežciema skrējiens”

28. septembrī Daugavpilī notiks viens no gada nozīmīgākajiem sporta pasākumiem – 59. “Mežciema skrējiens”. Skrējiens Daugavpilī ir kļuvis par tradīciju un tas piesaista skrējējus no visas Latvijas un kaimiņvalstīm, piedāvājot unikālu iespēju piedalīties aizraujošās sacensībās un izbaudīt Daugavpils gleznainos skatus.

Pasākumu organizē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Jaunatnes lietu un sporta pārvalde” sadarbībā ar SIA “MANI APĻI”, lai veicinātu veselīgu dzīvesveidu un popularizētu skriešanu kā pieejamu tautas sporta veidu. Daugavpils ar šo skrējienu vēlas iesaistīt gan vietējos iedzīvotājus, gan pilsētas viesus sportiskās aktivitātēs, vienlaikus radot iespēju noskaidrot ātrākos skrējējus dažādās vecuma grupās.  

Pasākuma norises vieta un starts būs Daugavpils Vienības laukumā, kur no pulksten 10:00 sāksies bērnu skrējieni ar distancēm 200 m, 700 m un 2 km. Pēc tam sekos 5 km skrējiens, kas sāksies pulksten 12:00, un 10 km skrējiens, kas sāksies pulksten 13:00. Sacensību programma beigsies ar apbalvošanas ceremoniju pulksten 14.30. 

5 km distancei un nūjošanai dalības maksa ir 3 eiro, bet 10 km distancei – 7 eiro. Bērnu skrējieni ir bez maksas (lai veicinātu bērnu iesaistīšanos aktīva dzīvesveida kustībā). 

Reģistrācija sacensībām jau sākusies un turpināsies līdz 25. septembrim. Dalībnieki var pieteikties mājaslapā www.daugavpilsmezciems.lv. Reģistrācija ietver numuru izsniegšanu, kas notiks 27. septembrī no 14.00 līdz 19.00 un 28. septembrī no 9.00 līdz 10.00 Daugavpils Tūrisma informācijas centrā, Rīgas ielā 22. 

Sacensību uzvarētāji tiks apbalvoti ar naudas balvām un dāvanām no organizatoriem un atbalstītājiem. Pirmo triju vietu ieguvēji 5 km un 10 km distancēs saņems balvas attiecīgi 100 eiro, 75 eiro un 50 eiro apmērā. 

Daugavpils skrējiens “Mežciema skrējiens” solās būt aizraujošs pasākums, kas iekļaus sportu, veselīgu dzīvesveidu un kopības sajūtu. Neatkarīgi no vecuma un sportiskās sagatavotības, ikviens ir aicināts piedalīties un kļūt par daļu no šīs sportiskās tradīcijas. 

Informāciju sagatavoja: Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa