Hover

Festivālā “Muzikālais augusts” viesosies grupa “Auļi”

 31.07.2024
Festivālā “Muzikālais augusts” viesosies grupa “Auļi”

Šī gada 8. augustā plkst. 19.30 Andreja Pumpura skvērā festivāla “Muzikālais augusts Daugavpilī 2024” ietvaros notiks bungu un dūdu grupas “Auļi” koncerts.

Daugavpilī “Auļi” uzstāsies ar savu labāko dziesmu programmu, kurā dārdēs bungas, dūks dūdas un būs dzirdama arī Ernesta Medeņa varenā balss. Grupas koncertus raksturo enerģiska mūziķu un publikas mijiedarbība. Ieeja koncertā ir bez maksas.

Bungu un dūdu mūzikas grupa “Auļi” dibināta 2003. gadā ar mērķi kopt un attīstīt dūdu mūziku Latvijā. Šajos gados izdoti 11 mūzikas albumi, no kuriem seši apbalvoti ar Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons” kategorijā “Tautas vai pasaules mūzikas albums”. Radošo iedvesmu „Auļi” rod tautasdziesmās, taču lielāko daļu repertuāra veido oriģinālas kompozīcijas.

Auļi:

Youtube

Spotify

Facebook

Festivāls “Muzikālais augusts Daugavpilī” šogad notiek jau 12. reizi. Piecās ceturtdienās A. Pumpura skvērā un Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) būs iespēja apmeklēt septiņus dažādus pasākumus: koncertus, kuros izskanēs no renesanses laikmeta līdz pat mūsdienu komponistu radītajai mūzikai, latviešu tautas mūzika un džeza improvizācijas, savukārt izrādē – „kvarķirņikā” (neliels mājas koncerts vai pasākums), būs iespēja tikties ar dzejnieka Roberta Roždestvenska daiļradi. Visa programma atrodama: www.vnfestivals.lv, www.vienibasnams.lv un www.daugavpils.lv.

Festivālu “Muzikālais augusts Daugavpilī” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

 Papildu informācija:

DVPI “Vienības nams”

Latviešu un latgaliešu kultūras centrs

t.: +371 654 27752