Hover

Festivālā “Daugavpils vasara dejā” uzstāsies pasaules zvaigzne Sandra

 23.06.2024
Festivālā “Daugavpils vasara dejā” uzstāsies pasaules zvaigzne Sandra

Viens no gaidītākajiem 2024. gada vasaras sezonas notikumiem Daugavpilī ir festivāls “Daugavpils vasara dejā”, kurā uzstāsies leģendārais Tomass Anderss (“Modern Talking”) un pasaules zvaigzne Sandra. Koncerts notiks 26. jūlijā Daugavpils stadionā “Lokomotīve”.

Koncertā tiks izpildīti slavenie mūzikas hiti, kas iekarojuši miljoniem klausītāji sirdis visā pasaulē. 80. gadu vidū Sandrai ar saviem hitiem izdevās iekarot pasaules mūzikas topus. Šķiet, ka nebija pasaulē nevienas diskotēkas, kurā neskanētu šīs dziedātājas izpildītās dziesmas. Festivāla viesi varēs noklausīties Latgales un Latvijas populārāko grupu priekšnesumus, savukārt fanu zonā darbosies āra kafejnīcas, kur būs pieejami ēdieni un dzērieni, ko piedāvās Latgales uzņēmēji.

“Arabeskas” laiks
Sandra Lauere dzimusi Zārbrikenes pilsētā, kas atrodas pie Francijas robežas. Sandra jau bērnībā lieliski dziedāja un dejoja, tāpēc no septiņu gadu vecuma viņa sāka apmeklēt mūzikas skolu, deju skolu un ģitārspēli. Jau trīspadsmit gadu vecumā Sandra piesaistīja skatītāju un mūzikas kritiķu uzmanību ar uzstāšanos Zārbrikenes jauno zvaigžņu festivālā.
1979. gadā Sandra pieņēma uzaicinājumu pievienoties grupai “Arabesque”, kurā drīz ieņēma vadošo pozīciju. Grupa kļūst slavena visā pasaulē. Sandra iepazīstas ar topošo rumāņu izcelsmes dziedātāju un mūziķi Mihelu (Mišelu) Kretu (Michel Cretu), kurš tajā laikā bija taustiņinstrumentālists grupas koncertos. Starp viņiem veidojas romantiskas attiecības. Pēc Mišela lūguma, 1984. gadā Sandra pamet grupu, lai uzsāktu solo karjeru.

Zvaigžņu laulība un albums
1985. gadā Sandra ielauzās pasaules topos ar albumu “The Long Play” – viņa izpildīja dziesmu “I`ll Never Be Maria Magdalena”. Albumu sacerēja, aranžēja, producēja un ierakstīja Mišels. Pāris apprecējās un pārcēlās no Vācijas uz Ibisu, nopirka tur īstu viduslaiku pili.

Deviņdesmito gadu sākumā Mišels Kretu prezentēja jaunu augsta līmeņa projektu “Enigma”, kurā elektroniskā mūzika tika apvienota ar gregoriskajiem un tautas dziedājumiem. Neparastais “Enigmas” skaņdarbu skanējums un unikālā noskaņa izraisīja publikas interesi. Lai gan ilgu laiku skaņdarbu veidotāji palika anonīmi, Sandras balss tika atpazīta.

Sandra savu karjeru pārtrauca, kad 1995. gadā viņai un Mišelam piedzima dvīņi Ņikita un Sebastians Kretu. Taču 2007. gadā pāris negaidīti izšķīrās. Klejoja baumas par Mišela neuzticību.

Sandra ir Eiropas diskotēku superzvaigzne
2000. gados, kad modē atgriezās 80. gadu hiti, Sandra piedzīvoja jaunu globāla mēroga popularitātes uzplaukumu. Viņai patika doties turnejās. Sandra arī pašlaik turpina izdot jaunus muzikālus ierakstus un ceļot pa pasauli ar koncerttūrēm. Viņai ir unikāla balss, izpildījuma maniere, melodija un enerģija.

Festivāls “Daugavpils vasara dejā” ir ne tikai neaizmirstama tikšanās ar leģendārām zvaigznēm Tomasu Andersu un Sandru, bet arī unikāla iespēja pavadīt neaizmirstamu dienu kopā ar draugiem.

Plašāka informācija un biļešu iegāde – www.bilesuparadize.lv