Hover

Stropu apkaime kļūst vēl pieejamāka atpūtniekiem

 12.06.2024
Stropu apkaime kļūst vēl pieejamāka atpūtniekiem

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība, rūpējoties par Stropu ezera pludmales, promenādes un aktīvās atpūtas trašu pieejamību, ir paplašinājusi esošo stāvlaukumu (Stropu ielā 40), iekārtojot papildu vietas 111 vieglajām automašīnām un 3 autobusiem. Tas ievērojami palielinās autostāvvietu skaitu, kas ir būtiski gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem, kuri apmeklē rekreācijas objektus ap Lielo Stropu ezeru. Papildus tam, izveidota gājēju pāreja, kas savieno jauno stāvvietu ar blakus esošo jaunizbūvēto tramvaja sliežu apli, tādējādi nodrošinot drošāku un ērtāku piekļuvi pludmalei un promenādei. Projekta īstenošanas laikā maksimāli saglabāti stāvlaukuma tuvumā esošie koki un iestādīti jauni, lai izceltu apkārtējās vides dabisko skaistumu.

Netālu no jaunā stāvlaukuma turpinās arī būvdarbi, kuru rezultātā paredzēts apvienot divus nozīmīgus ceļu infrastruktūras projektus. Šī apvienošana vēl vairāk uzlabos satiksmes plūsmu un piekļuvi atpūtas vietām Stropu apkaimē, radot labvēlīgākus apstākļus gan autovadītājiem, gan gājējiem, gan velosipēdistiem.

Šis projekts ir nozīmīgs solis Daugavpils infrastruktūras attīstībā, kas veicina gan vietējo iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu, gan tūrisma attīstību pilsētā. Jaunais stāvlaukums nodrošinās ne tikai ērtāku piekļuvi pludmalei un promenādei, bet arī veicinās drošāku satiksmi un labāku organizāciju apmeklētāju plūsmā.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa,
Komunālās saimniecības pārvalde