Hover

Diskusija par velo paradumiem Daugavpils pilsētā

Diskusija par velo paradumiem Daugavpils pilsētā
Datums: 12.06.2024
Laiks: 17:00
Norises vieta: Jauniešu iniciatīvu centrs “Navigators”, Raiņa iela 69, Daugavpils
 

Biedrība “Zaļā brīvība” organizē diskusiju un aicina Daugavpils iedzīvotājus uz sarunu vakaru, lai noskaidrotu, kas būtu jādara, lai pilsētas vide būtu piemērotāka un ērtāka riteņbraucējiem.

Pēc veiktās iedzīvotāju aptaujas 2024.gada sākumā Daugavpils pašvaldība ir secinājusi, ka iedzīvotājiem visvairāk pietrūkst atbilstošas veloinfrastruktūras un velomaršrutu, bet viens no pieciem visnepieciešamākajiem infrastruktūras elementiem Daugavpilī ir velo novietnes. Bet ar ko tieši sākt? Kur izbūvēt veloceliņus vai ierīkot velojoslas? Kur nepieciešamas velo novietnes? Kādēļ daudzi nebrauc ar velosipēdu?

Par šiem un citiem jautājumiem vēlamies noskaidrot pašu daugavpiliešu viedokli, tāpēc dodies  trešdien,12. jūnijā plkst. 17.00 uz Jauniešu Iniciatīvu centru “Navigators” Raiņa ielā 69, kur notiks iedzīvotāju sarunu  vakars par  velo paradumiem pilsētā un nepieciešamajiem uzlabojumiem vai izmaiņām, lai iedzīvotāji šo pārvietošanās veidu izvēlētos biežāk.

Aicinām ikvienu piedalīties un izteikt savu viedokli.

Lūgums iepriekš reģistrēties šeit.

Diskusiju organizē biedrība “Zaļā brīvība” sadarbībā ar Daugavpils domi un Rīgas Tehniskās universitātes pētniekiem, kas sākumā sniegs nelielu prezentāciju.