Hover

Pavadi māmiņdienu Daugavpilī!

 09.05.2024
Pavadi māmiņdienu Daugavpilī!

Jau šajās brīvdienās Latvijā tiek svinēta Mātes diena. Tā ir diena, kad īpaši tiek godinātas mātes, vecmāmiņas un krustmātes. Mātes diena ir starptautiski svētki, kurus svin visā pasaulē dažādos laikos. Pirmo reizi maija otrajā svētdienā tā tika svinēta 1908. gadā ASV, kad svētdienas skolas skolotāja, godinot savu māti, rīkoja baznīcas dievkalpojumu. Mātes diena Latvijā jau ir kļuvusi par ikgadēju un neatņemamu svētku dienu, to Latvijā svin kopš 1992. gada.

Ģimenes Mātes dienā labprāt laiku pavada un atpūšas kopā ar sev tuviem cilvēkiem. Daugavpils – ģimenēm draudzīga un interesanta pilsēta, kā arī daudziem mazpazīstams Latvijas galamērķis. Daugavpilī ir iespējams apvienot pilsētas komfortu un mazskartās dabas skaistumu!

Apmeklējot pilsētu jau šajās brīvdienās (no 11. maija līdz 12. maijam) jūs varēsiet izbaudīt pilsētas labākos piedāvājumus. Aktīvākām ģimenēm dienas sākumu ir iespēja uzsākt svaigā gaisā, pievienojoties “Daugavpils pārgājienu dienā 2024”, izejot 8,5 km garu maršrutu no Stropu centrālās pludmales līdz Daugavpils cietoksnim. Daugavpilī ir atvērta arī jauna kino zāle, kur šajās brīvdienās jums ir iespēja izbaudīt dažādu žanru filmas.

Sestdienas vakaru ģimeniskā gaisotnē var pavadīt apmeklējot ”Daugavpils Teātra izrādi “Laime uz naža asmens”, bet pašā Mātes dienā doties uz Vienības nama koncetzālē rīkoto koncertu māmiņām “Saulaina diena māmiņai”. Lai dotos nedaudz radošākā piedzīvojumā, sestdien tekstila studija “LAMA DAZZ” piedāvā apmeklēt meistarklasi – grafisko zīmējumu izveide ar ogles zīmuli, kas piemērota cilvēkiem bez mākslinieciskās pieredzes. Māla mākslas centrā būs unikāla iespēja iepazīties ar keramikas pasauli un realizēt savas idejas , veidojot keramikas izstrādājumu, suvenīru vai dāvanu. Svētdien Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs piedāvā piedalīties radošajās darbnīcās, piedalīties viktorīnās un iemūžināt skaistākos mirkļus īpaši izveidotā fotozonā ģimenei.

Mūsdienās viens no Daugavpils populārākajiem apskates objektiem ir Daugavpils cietoksnis, kas ir unikāls valsts nozīmes arhitektūras un kultūrvēstures piemineklis. Bērniem būs interesanti paskraidīt pa vaļņiem, apskatīt un pataustīt īstus lielgabalus, kā arī atrast Cietokšņa spoku – balto zirgu, kurš diennakts tumšajā laikā spīd. 11. maija rītā, cietoksnī, ir iespēja apmeklēt krāmu tirdziņu, kur var atrast dažādas vērtīgas veclietas.

 

Šajās brīvdienās laika apstākļi solās būt labvēlīgi ilgām pastaigām. Daugavpils pilsētā ir izveidotas vairākas promenādes, kur aktīvi pavadīt laiku. Daugavas labajā krastā ir izbūvēta Bruģu ielas promenāde – labiekārtota vieta pastaigām un dabas krāšņumu baudīšanai. Aktīvas atpūtas piekritējiem būs interesanti apmeklēt Centrālās pludmales gājēju promenādi Stropos – asfaltēts velo un pastaigu celiņš, vingrošanas laukumi, āra trenažieri un unikāla ezera pontonu konstrukcija. Līdzās Stropu ezeram atrodas arī piedzīvojumu parks “Daugavpils Tarzāns”, kurš jau tagad pieņem viesus savā parkā.