Hover

Ziemassvētku koncerts “Tevī gaisma lai dzimst!”

Ziemassvētku koncerts “Tevī gaisma lai dzimst!”
Datums: 19.12.2023
Laiks: 16:00
 

Otrdien, 2023. gada 19. decembrī plkst. 16.00 DU Vienības ielā 13 koncertzālē izskanēs Ziemassvētku koncerts Tevī gaisma lai dzimst!

Turpinot tradīciju, Adventes laikā Daugavpils Universitātes Mākslu katedra organizē Ziemassvētku koncertu Tevī gaisma lai dzimst!

Koncertā atskaņotas un dziedāti dažādu stilu un žanru ārzemju un latviešu komponistu skaņdarbi: no baroka dižgara Johana Sebastiāna Baha, franču romantiķa Sezāra Franka Panis Angelicus līdz 20. gadsimta skaņražu opusi, tostarp latviešu komponista Jāņa Lūsēna melodiskajām dziesmas. Ceļosim laikā un telpā un tuvāk iepazīsim klasiķu un romantiķu komponistu daiļradi.

Koncerta programmā iekļautie dažādu žanru skaņdarbi klausītājiem atgādinās populārās Ziemassvētku melodijas arī saksofonu ansambļa atskaņojumā, pilnībā atklās studentu virtuozās saspēles tehniskās un tembrālās iespējas sākot no gaišas lirikas līdz pat virtuozi emocionālai spriedzei un spirgtam žanriskumam.

Svētku optimistisko mūziku papildinās arī pašu studentu sacerēts skaņdarbs –alūzija par pasaulslavenās Franča Grūbera dziesmas Klusā nākts, svētā nakts melodiju. Savukārt populāro dziesmu Have Yourself a Merry little Chrismas klausīsimies pārlikumā trio sastāvam, līdz ar to būs saklausāma romantiskā skaņuraksta un mūsdienu muzikālās izteiksmības organiskā savienība, kas noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu klausītāju.

Koncerta izskaņā diriģenta Jāņa Kokina vadībā izskanēs Raimonda Tigula un Ārija Škepasta dziesmas DU jauktā kora DUALIS priekšnesumā.

Koncertā piedalīsies Mākslu katedras studenti un docētāji.

Esiet laipni gaidīti būt klāt!