Hover

VIRTUĀLĀS REALITĀTES KINO SEANSI Daugavpils Poļu kultūras centrā

VIRTUĀLĀS REALITĀTES KINO SEANSI Daugavpils Poļu kultūras centrā
Datums: 05.10.2023 - 07.10.2023
Laiks:
Norises vieta: Daugavpils Poļu kultūras centrs, Varšavas iela 30, Daugavpils
 

Kultūras un Nacionālā mantojuma ministrijas birojs “Neatkarīgā” organizē filmu seansus virtuālās realitātes (VR) tehnoloģijā. Sadarbībā ar Daugavpils Poļu kultūras centru un Latvijas Poļu Savienības nodaļu “Promień” birojs plāno šāda veida pasākumu arī Daugavpilī. Šī gada 5.-7.oktobrī Poļu namā (Varšavas ielā 30) tiks demonstrēta spēlfilma ar nosaukumu “Viktorija 1920” par poļu-boļševiku karu.

 

Filma “Wiktoria 1920” izveidota 2020. gadā un veltīta Varšavas kaujas simtajai gadadienai. Šī ir viena no lielākajām VR spēlfilmām ne tikai Polijā, bet, iespējams, arī pasaulē. Tās veidošanas process nebija viegls. Tā ir ne tikai piedzīvojumu, bet arī kostīmu filma. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, filmas skatītāji tiek nogādāti pašā piedzīvojumu centrā. Skatītājs kļūst par filmas galveno varoni, kurš piedalās visos notikumos. Filmēšanas laikā kameras fiksēja attēlu no visām pusēm, tāpēc ir iespēja izvēlēties, uz ko vēlies fokusēties. Īpaša skaņa arī virza skatītāja uzmanību – tā ir pieskaņota attēlam un ļauj sekot līdzi darbībai, piem. ja skatītājs kaut ko dzird pa kreisi – tieši tur kaut kas notiek un tur ir vērts pagriezties.

 

Pasākuma organizatori nodrošina brilles, austiņas un grozāmos krēslus. Seansa ilgums – 45 min. Maksimālais cilvēku skaits zālē pasākuma laikā – 15.

Ieeja bez maksas!

 

Uzmanību! VR filmas nedrīkst skatīties cilvēki ar nestabilu vestibulāro aparātu, kuriem ir bijusi epilepsijas lēkme vai kuriem ir implantētas radiofrekvences palīgierīces, piemēram, elektrokardiostimulators.

 

Rezervācija dalībai pasākumā ir obligāta!

Tālr.: +371 65439718.

Informācija: Poļu kultūras centrs