Hover

Biedrības “Sarkanais Akmens” mākslinieku darbu izstāde “Tas akmens, kas ripo — nekad neapsūno!”

Biedrības “Sarkanais Akmens” mākslinieku darbu izstāde “Tas akmens, kas ripo — nekad neapsūno!”
Datums: 07.09.2023 - 03.10.2023
Laiks:
Norises vieta: Poļu kultūras centrs, Varšavas iela 30, Daugavpils
 

No 2023. gada 7. septembra līdz 3. oktobrim Daugavpils Poļu kultūras centrā (Varšavas ielā 30) būs skatāma Biedrības “Sarkanais Akmens” mākslinieku darbu izstāde “Tas akmens, kas ripo — nekad neapsūno!”

 

Biedrība “Sarkanais akmens” apvieno radošas personības, kuru mērķis ir darboties, darīt, radīt, veidojot interesantu un aktīvu vidi ap sevi. Biedrība darbojas divus gadus un jau trešo gadu organizē plenērus, meistarklases divos Upes — Daugavas krastos Latgalē un Sēlijā. Dunavā ir izveidota mākslas rezidence, kas aktīvi sadarbojas ar Raiņa muzeju “Tadenava”, Jēkabpils, Līvānu, Daugavpils kultūras iestādēm, veidojot diskusiju plenērus, meistarklases, performances un daudzas citas aktivitātes. Biedrībā ir gan dzejnieki, gan profesionāli mākslinieki, gan mākslinieki pēc savas būtības un aicinājuma.

 

Kāpēc biedrības nosaukumā ir tieši “Sarkanais Akmens”? Tieši sarkaniem akmeņiem piemīt maģiskā nozīme. Piemēram rubīns, granāts, sarkanais korallis ir izpausmes un auglības akmens, sniedz enerģiju un balansu. Šis akmens māca nebaidīties no nāves, bet izmantot visu, ko dzīve sniedz. Atklāj Dievišķo mīlestību katrā visuma lietā, atjauno enerģiju.
Izstādē ar savām gleznām piedalās: Kristīne Lipkova, Egils Johansons, Alina Petkune, Daina Eglīte, Olena Paslavska, Ērika Sparāne, Evita Skrebinska, Nataļja Krjukova, Rūta Dimdiņa, Žanna Orlova, Arnis Zarinka, Līga Jukša.

 

Biedrības “Sarkanais Akmens” mākslinieku darbu izstādes atklāšana notiks 7.septembrī plkst. 16.00.

 

Informācija: Poļu kultūras centrs