Hover

Tautas mākslas festivāla “Augšdaugava 2023” norises laiks ir mainīts uz 10.jūniju

 26.04.2023
Tautas mākslas festivāla “Augšdaugava 2023” norises laiks ir mainīts uz 10.jūniju

Pirms gandrīz trīsdesmit gadiem aizsāktā Daugavas svētku tradīcija dabas parkā „Daugavas loki” turpinās arī šogad, 10.jūnijā no plkst.14.00 līdz 21.00 Augšdaugavas novada Naujenes pagasta Slutišķu ciemā ar plašu svētku programmu notiks Tautas mākslas festivāls „Augšdaugava 2023”.

Šī gada festivāla vadmotīvs ir Lielais Augšdaugavas musturdeķa tilts pāri Daugavai, kas vieno abus krastus, Latgali un Sēliju. Musturdeķa darināšanā ir iesaistījušies vairāk nekā 5000 cilvēku no visas Latvijas un ārvalstīm, adot vai tamborējot katrs savu nelielu, krāsainu fragmentu, kas kopā veido 508 metrus garu, 1,60 metrus platu, košu musturdeķi.

Festivāla dalībniekus un viesus gleznainajos Daugavas krastos sagaida dažādas aktivitātes: Lielā Augšdaugavas musturdeķa tilta atklāšana, tautas mākslas kolektīvu priekšnesumi, koncerti, meistarklases, amatnieku un mājražotāju tirdziņi, “Lielais plosts” dalībnieku sagaidīšana, Slutišķu vecticībnieku sētas apmeklēšana un citas aktivitātes.

Amatnieki, mājražotāji, mākslas studijas un citas radošās grupas tiek aicināti pieteikt savu dalību tirdziņos, aizpildot pieteikuma veidlapu tirdzniecībai publiskā vietā Augšdaugavas novadā (https://likumi.lv/ta/id/337916-par-ielu-tirdzniecibu-augsdaugavas-novada 1. pielikums). Pieteikums līdz 2023. gada 5. jūnijam jāiesniedz Augšdaugavas novada pašvaldības centrālajā administrācijā, Rīgas ielā 2, Daugavpilī 29. kabinetā vai elektroniski parakstīts nosūtāms uz e-pastu iveta.megne@augsdaugavasnovads.lv (tālr.65422284)